Daikin

Подобрете качеството на въздуха във Вашия дом

Подобрете качеството на въздуха във вашия дом

Как да подобрим качеството на въздуха?

Най-високо качество на въздуха, благодарение на уникална филтрация и подаване на свеж въздух.

Живеем във времена, когато сме все по-загрижени за средата, в която живеем и за въздуха, който дишаме. А как най-добре да се погрижим за качеството на въздуха у дома?

Това е повече от лесно,като инвестирате в най-съвременните решения за климатизация на Daikin.

Защо е необходимо пречистване на въздуха?

  • Прекарваме 90% от живота си на закрито.
  • Въздухът в помещенията може да бъде от 2 до 5 пъти по- замърсен от този навън.
  • Влагата във въздуха, нива на овлажняване, миризми и летящи прахови частици…
  • Благодарение на постоянните си иновации Daikin определя критериите за качество в индустрията.
  • Всички тези, първоначалано незабележими фактори, могат да причинят много физически и екологични щети на нашия начин на живот.

Технологиите за пречистване на въздуха на климатици Daikin осигуряват чист и свеж въздух – перфектната основа за оптимален комфорт.

Филтриращата система ефективно премахва алергените и праховите частици и е идеалното решение и облекчение за хора, страдащи от астма и алергии. В допълнение, филтрите на Daikin имат висока обезмирисяваща ефективност: те елиминират тютюневия дим, като същевременно разлагат неприятните миризми.

Всички тези, първоначалано незабележими фактори, могат да причинят много физически и екологични щети на нашия начин на живот.

Технологиите за пречистване на въздуха на климатици Daikin осигуряват чист и свеж въздух - перфектната основа за оптимален комфорт. Грижи за чистотата и свежестта на въздуха, който дишаме

Свеж ли е въздуха който дишаме?

В своето ежедневие ние рядко се замисляме, колко много време прекарваме в затворени пространства (в дома, офиса, магазини, болници и т.н.). През това време ние споделяме ограничения въздух в тези помещения както с нашите близки така и с напълно непознати хора.

Неразположение, умора, главоболие и други неприятни симптоми са първите които свидетелстват за отрицателното въздействие на застоялия и замърсен въздух върху нашето здраве. Но ние рядко свързваме тези симптоми с лошото качество на въздуха който дишаме.

За човешкия организъм качеството на околния въздух е от жизнено важно значение, защото метаболизмът в организма се извършва с помощта на кислорода съдържащ се в кръвта. Недостигът на кислород почти веднага се отразява върху човешкия организъм, което довежда до бързата му гибел. Малък недостиг с времето довежда до деградация, предизвиквайки промени в организма.

Ето защо е от жизненоважно значение за нас, да се вземат постоянно грижи за чистотата и свежестта на въздуха, който дишаме. Въздухът, който изпълва жилището и стаите, съдържа голям брой бактерии и прахови частици, всички видове на пари, газове и други общински частици отпадъци на големия град и човешкия организъм, което води до висока концентрация на замърсяването. Затова е важно да знаем че въздуха който дишаме е достатъчно чист и ни дава необходимия кислород.

В плен на собствените ни домове

Всяко жилищно помещение е изпълнено с въздух, съдържащ микро частици и различни замърсяващи компоненти които допринасят за замърсяването на въздуха в помещението. Изграждането на правилна вентилация в нашите домове, спомага за намаляването замърсеността на въздуха под допустимите граници, които не вредни за човешкото здраве.

Но ситуацията се променя драстично, когато водени от желанието си да се изолираме домовете си възможно най-много, лекомислено изолираме всички възможни източници на природния обмен на въздуха като остъкляваме балконите си, слагаме изолационни фасади, уплътняваме дограмите, врати, запълваме всички пукнатини и вентилационни канали.

В резултат, модерни къщи, направени от тухли и бетон, оборудвани с двойно остъклени прозорци, метални врати, допълнителна външна изолация, и т.н., са практически херметични структури.

Стремежа да се сведе до минимум загубите на топлина и енергийните разходи е довело до почти перфектна изолация на сгради и блокира всякаква възможност за естествено въздушно движение и обмен на въздуха. При тези обстоятелства, естествената вентилация не осигурява достатъчно количество въздух, следователно, плътно затворената къща “не диша”.

Стаи или помещения, които са термично изолирани и запечатани в пластмасови прозорци не могат да избегнат прекомерната влага, която предизвиква образуването на различни лоши миризми, чувство на застоял въздух, различни замърсители, дори и мухъл. Микроклиматът в тази къща става вреден за неговите жители и за структурата на жилището.

Въздуха в жилището ни под микроскоп

Има най-малко два източника на замърсяване на въздуха във всяка сграда. Първият включва строителни материали, използвани за строителство, които произвеждат повече от 50% от общото замърсяване. хората и тяхната жизнена дейност формират вторият източник на замърсяване.

Различни суспендирани твърди частици и микроорганизми, които са заведени в една къща от хора, животни или проникват през неправилно поддържани отвори и канали винаги се срещат във въздуха в затворените помещения. В лошо вентилираните участъци, тези микроорганизми могат да доведат до неприятна миризма, чувство на дискомфорт, заболявания на белите дробове, и дори да причини различни бактериални инфекции.

Емисиите на различни химични вещества, използвани в козметичните продукти и почистващи препарати, както и прах, изпарения, цигарен дим, формалдехид, изпарения от синтетични килими, изолация, полиуретанова пяна, довършителни материали, мебели, вредни химикали, отделяни от битови електрически устройства, концентриран въглероден диоксид и радон са само част от замърсителите.

В резултат на това ние усещаме застоял въздух в къща със затворени прозорци, въздух става остарял, температурата и влажността се увеличава, и накрая причинява чувство на слабост, умора, лош сън и други симптоми. Лошото качество на въздуха е вредно не само за хората в къщата, но и за самата къща, кондензът по стъкла и огледалата, продължава да се увеличава, появяват се гъбички и мухъл в банята или кухнята.

Отварянето на прозореца не е решение

Проблемът със замърсения въздух може да бъде решен само частично с отварянето на прозорец. Но това решение носи и своите недостатъци. Вентилацията през отворени прозорци води до прекомерен и не контролируем въздушен поток. С отварянето на прозорците стаята се изпълва вместо с чист въздух с полени, прах, и изгорели газове. Освен това нарастват топлинните и енергийни разходи, както и шум от улиците.

Това се отнася основно до живущите в близост до основни пътища, места за развлечения и други. Така вместо вентилацията да е полезна, ние вкарваме допълнително замърсители на въздуха и други дразнители. За да се предотвратят проблемите свързани със здравето, влажният и застоял въздух трябва редовно да се извежда навън и едновременно с това да го заменим с свеж и чист въздух.

Свежия въздух трябва да се осигури във всички помещения на жилището за да се гарантира пълна и ефективна вентилация. Ето защо правилното изграждане на смукателна и нагнетателна вентилация в жилището, е единственото правилно и рационално решение на този проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *