Daikin

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяване

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяване

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяване

Daikin Europe могат да разчитат на силна мрежа от инсталатори и съдружници в своите региони благодарение на почти 50 годишно развитие на бизнеса с иновативни и енергийно ефективни климатични системи.

Към днешна дата, Daikin е също лидер на пазара в Европа за термопомпи и известни с водните термопомпи Daikin Altherma за частна употреба, които въведоха през 2006. Тези термопомпи се произвеждат в белгийски, чехски и немски фабрики в Европа поради голямото търсене на нисковъглеродно отопление.

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяванеПрез последните години Daikin Europe са добавили към своята бизнес дейност комплексни решения за хладилната верига. Освен своите собствени хладилни иновации, компанията разшири портфолиото и мрежата си посредством няколко придобивки. През 2016 Daikin Europe N.V. купи Zanotti, италиански произвдител на индустриална и транспортна хладилна техника. През 2017, компанията Hubbard ( Обединено Кралство ) беше интегрирана в групата, скоро след това последвана от Tewis Smart Systems ( Испания ). Най-последната придобивка за подсилване на производствената гама на хладилната верига за продажба на дребно беше глобалната хладилна група AHT Cooling Systems GmbH, със седалище в Австрия.

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяванеЗА DAIKIN

Въздухът е от съществено значение за нашето съществуване. Мисията на Daikin винаги е била да направим въздуха, който дишаме и с който живеем възможно най-добър. Нашите иновативни продукти и решения целят подобряване здравето и благоденствието на хората и намаляване въздействието на отоплението и охлаждането върху околната среда. Daikin се стреми до 2050 година да бъде въглеродно неутрален по цялата стойностна верига и през целия жизнен цикъл на своите продукти и решения.

Филиалът на Daikin в Европа

Филиалът на Daikin в Европа e дъщерна фирма на Дайкин Индъстриз Лимитид и водещ доставчик на технологии за отопление, охлаждане, вентилация, пречистване на въздуха и замразяване. Компанията проектира, произвежда и пуска на пазара обширно портфолио от оборудване, както и изработени по поръчка артикули за жилищни, търговски и индустриални обекти в Европа, Средния Изток и Африка. Към днешна дата Daikin в Европа има над 12000 служители в повече от 65 обекта. Имат 12 крупни съоръжения базирани в Белгия, Република Чехия, Германия, Италия, Испания, Турция, Австрия и Обединеното Кралство. Централата на Daikin Europe Group е в Белгия, Остенд. Компанията беше основана през 1972, а продукцията в Европа започна през 1973 година.

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяванеДаикин Индъстриз Лимитид

Даикин Индъстриз Лимитид със седалище в Осака, Япония, наема около 89 000 човека по целия свят и постигна продажби от 23,7 милиарда евро през финансовата 2021 година (1 април 2021 – 31 март 2022 ). Компанията е лидер на световния пазар за термопомпи и климатични системи, както и за техника за вентилация на въздуха. Даикин Индъстриз Лимитид са единственият производител на климатици в света, които разработват и произвеждат в собствената си компания всички важни компоненти, като охлаждащи вещества, компресори и електроника.

Daikin считат Европа за регион с основен приоритет за разширяване на бизнеса си за термопомпено отопление по програмата Fusion 25.

Тошитака Цубучи, президент на Daikin Europe, казва :

Като водеща компания на европейския пазар за термопомпено отопление, Daikin приема предизвикателството да улесни преминаването на обществото от котли с изкопаеми горива към термопомпи. С оглед на това, ние укрепваме развитието на нашите продукти и сервизните възможности.

Хиромитцу Ивасаки, Вицепрезидент на Daikin Europe казва: “ Ние разширяваме производствения си капацитет посредством капиталови инвестиции и повишена заетост в нашите съществуващи термопомпени фабрики в Европа.

Daikin Europe доставчик на комплексни решения за отопление, охлаждане, вентилация и замразяванеПрез изминалото десетилетие Европейският пазар за термопомпено отопление се е разрастнал със силни темпове, разширявайки се до над 1 милион агрегата продадени за една година през 2021. Патрик Кромбез, Генерален Мениджър на отдел “ Отопление и възобновяеми източници “ към Daikin Europe казва: “ Със Зелената Сделка на Европейския съюз, европейските лидери определиха ясен път как Европа да стане климатично неутрален континент до 2050 година. Последващият пакет Fit for 55, както и най-последният REPower план на ЕС, ускоряват процеса на намаляване на емисиите от изкопаеми горива в Европа и зависимостта от тях .

Термопомпите имат решаваща роля за постигането на тези амбиции, така че ние очакваме широко приложение на термопомпите през следващите години. Очаква се до 2025 година да бъдат инсталирани най-малко 3 милиона термопомпени агрегата всяка година, което представлява годишен темп на растеж от около 30 процента. Очевидно с Daikin се стремим да утвърдим отново лидерството си като инвестираме в бъдещето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *