Термопомпи

Защо да изберем термопомпа Daikin?

Защо да изберем Термопомпи Daikin - решението за хората с поглед към бъдещето

Защо да изберем термопомпа Daikin ?

Независимо от размера на Вашия дом, независимо дали става въпрос за ново строителство или ремонт, ние имаме системи, които ще ви осигурят идеалния климат в помещенията.

Ние от TopAir Daikin ще ви посъветваме коя система за отопление ще има най-дълъг експлоатационен живот и най-ниски разходи за енергия. Също така, той може да ви каже коя система осигурява най-добрата комбинация от комфорт и отговорност към околната среда.

Комфорт

Предлагаме богата продуктова гама и винаги ви представяме идеалното решение за вашия дом Daikin климатизационни уреди създават идеален вътрешен климат без шумови смущения.

Управление Нашият експертен опит ви улеснява живота, като ви позволява да управлявате вашата система чрез приложение за смартфони или удобно дистанционно управление

Енергийна ефективност

Като екологично отговорна компания ние сме отдадени на каузата да бъдем част от здравословна екосистема Нашите продукти са проектирани така, че да бъдат високо ефективни през цялата година.

Ниското потребление на енергия от нашите продукти означава по-ниски сметки за електроенергия за вас.

Нашите термопомпи отговарят на най-стриктните европейски стандарти за измерване на енергийната ефективност, познати също като сезонна ефективност

Надеждност

Нашите продуктите са известни със своята надеждност. А вие можете да разчитате на съответното сервизно обслужване на Daikin.

Термопомпи Daikin – решението за хората с поглед към бъдещето

Термопомпата е система, предназначена за извличане и предаване на топлина, което позволява да се поддържа постоянна температура в помещенията през цялата година. За постигане на пълен комфорт, термопомпите Daikin Altherma също могат да осигурят и гореща вода.

Възобновяем източник

Термопомпите Daikin извличат топлина от външния въздух, дори в студено време. Те използват компресор с електрическо задвижване и са изключително ефективни при отопление на апартамент или къща.

Термопомпите на Daikin са тихи и дискретни и използват най-съвременните технологии, за да поддържат сметките ви за енергия възможно най-ниски.

С термопомпа на Daikin, 80% от енергията, използвана за отопление на вашия дом, идва от външния въздух, безплатен и безкрайно възобновяем ресурс! За охлаждане, процесът в системата се реверсира, като извлича топлина от вътрешния въздух.

Постоянен цикъл

Хладилният агент циркулира в затворен кръг вътре в системата, за да пренася топлина до и от външния въздух и в дома ви.

 • Изпарителят позволява на хладилния агент да извлича топлина от външния въздух чрез преминаване от течно състояние в газ.
 • След това електрическият компресор компресира газа, което повишава температурата му.
 • Впоследствие кондензаторът позволява на газа да прехвърли своята топлина към отоплителната система, като се връща в течно състояние.
 • Разширителният вентил понижава налягането на хладилния агент, което задейства неговото изпаряване, за да започне нов цикъл.

Предимства на Термопомпи Daikin - решението за хората с поглед към бъдещетоПредимства на термопомпи Daikin

 1. Отопление
  През зимата, циркулиращият в системата хладилен агент улавя топлината от външния въздух и я освобождава в помещенията под формата на умерено затопляне.
 2. Битова гореща вода
  Някои термопомпи като Daikin Altherma също така ви позволяват да се наслаждавате на целогодишните ползи от гореща вода за цялото ви домакинство!
 3.  Охлаждане
  През лятото, системата е обратима: хладилният агент в хладилния кръг поглъща топлина от помещението и я издухва навън.
 4. Управление
  Винаги под контрол – регулирайте климатизацията от всяко място по всяко време чрез вашия смартфон.

termopompi daikin 2Чрез своите най-съвременни технологии, Daikin предлага най-ефективните продукти в своята гама – oт възобновяеми източници до горивни технологии

Термопомпа “въздух – въздух”

Термопомпата “въздух – въздух” извлича топлината от външния въздух, след което я освобождава като топъл въздух в жилищното помещение. През лятото този процес се обръща: топлината в помещенията се отстранява и прехвърля навън. Тази система ви гарантира постоянна температура през цялата година. За повече информация, моля вижте на страница

Термопомпа “въздух – вода”

Термопомпата “въздух – вода” извлича топлина от външния въздух. Тази система предава топлината в помещението чрез воден кръг. Термопомпата “въздух – вода” също може да покрие вашите нужди от битова гореща вода, и ако е необходимо, може да осигури приятна прохлада през лятото. Тази система предлага стабилна стайна температура през цялата година.

Геотермално предаване на топлина към вода – геотермална термопомпа
Геотермалната термопомпа за предаване на топлина към водата извлича топлина от земята. Принципът на геотермалното отопление е извличане на топлина от земята и превръщането й в топлината, която използваме за отопление на дома. Предимството на геотермалното отопление е, че извлечената енергия не зависи от слънцето или вятъра, както и това, че е най-постоянна.

Хибридна термопомпа

Хибридната термопомпа комбинира термопомпената технология за предаване на топлина от въздуха към водата с газово кондензната технология като изчислява най-икономично състояние за конкретните условия на работа. Хибридна мулти система: Комбинация от система мулти-сплит и хибридна термопомпа, хибридната мулти-система е цялостно решение за комбиниране на климатизация с гореща вода. Съвместима с нашата гама от сплит системи, радиатори и подово отопление, хибридната мулти система е вашето интелигентно решение за отопление, охлаждане и битова гореща вода за целогодишен климатичен комфорт.

Онлайн контролер на Daikin

Винаги под контрол. Управлявайте климатика от всяко място по всяко време. Необходимо е само да свържете вашия агрегат с безжична мрежа и да изтеглите приложението, за да променяте термостата, да програмирате температурата, да разглеждате потреблението на енергия и да разработите ваш собствен логичен работен процес “Ако се случи това, тогава следва онова”. Съвместим с решения от нашата сплит гама и решения за отопление, Daikin Online Controller е идеален за целогодишна климатизация.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.