Климатици

Какво означават ВСИЧКИ функции на климатиците DAIKIN?

––   ГРИЖА ЗА ВАС   ––

Daikin Seasonal Efficiency Сезонна ефектвност, интелигентна консумация на енергия
Сезонната ефективност дава по-реалистична информация за това как климатиците работят през целия отоплителен или охладителен сезон. Сезонната ефективност зависи и от географското положение на климатика.

Икономичен режим
Намалява консумацията на електроенергия, за да могат да се използват други уреди, нуждаещи се от по-голям разход на електроенергия. С тази функция също се пести енергия.

Автоматично почистване на филтрите
Филтърът се почиства автоматично. Лесната поддръжка на климатика означава оптимална енергийна ефективност и максимален комфорт без нужда от скъпа и отнемаща време поддръжка от специализиран персонал.

Сензор за движение
Спестява консумация на енергия в незаети помещения: когато стаята е празна, устройството преминава в икономичен режим след 20 минути и се рестартира, когато човек влезе в стаята.

Инверторна технология
Инверторните компресори непрекъснато регулират скоростта на компресора спрямо необходимото в момента натоварване. По-малкото консумация на енергия при често стартиране и спиране води до намалена консумация на енергия (до 30%) и вътрешни температури с по-малки амплитуди.

Функция „отпуск“
По време на по-дълги отсъствия, вътрешната температура може да се поддържа на определеното от вас ниво на комфорт с минимална консумация на енергия.

Двузонов сензор за присъствие
Въздушният поток се насочва в зона, различна от мястото, където човекът се намира в този момент. Откриването се извършва в 2 посоки: ляво и дясно. Ако не бъдат открити хора, устройството автоматично ще премине към енергийно ефективна настройка.

Само вентилатор
Уредът може да се използва като вентилатор, вдухвайки въздух без да охлажда или затопля.

Тризонов сензор за присъствие
Въздушният поток се насочва в зона, различна от мястото, където човекът се намира в този момент. Откриването се извършва в 3 посоки: напред, ляво и дясно. Ако не бъдат открити хора, устройството автоматично ще премине към енергийно ефективна настройка.

Free cooling
Функция, която позволява в определени моменти да използвате ниските температури на външния въздух за охлаждане. Free cooling-a (безплатно охлаждане)намалява натоварването на компресорите и намалява значително годишните експлоатационни разходи на системата.

Пестене на енергия в режим изчакване
Намалява консумацията на ток с около 80% при работа в изчаквателен режим.

Сензор за присъствие и за под
Сензорът за присъствие насочва въздуха далеч от всяко лице, открито в стаята, когато контролът на въздушния поток е включен. Подовият сензор разпознава средната температура на пода и осигурява равномерно разпределение на температурата между тавана и пода.

Нощен режим на работа
Пести енергия чрез предотвратяване на преохлаждането или прекаленото затопляне през нощта.

Соларен панел
Възползвайте се от слънчевата енергия. Лесно свържете вашият бойлер слънчевите колектори на вашия покрив.

––   КОМФОРТ   ––

Комфортен режим
Климатикът автоматично променя ъгъла на клапите на вътрешното тяло, в зависимост от режима. При охлаждане въздухът ще бъде насочен по-скоро нагоре, за да се избегне студено течение, докато при отопление въздухът ще бъде насочен по-скоро надолу, за да се избегне студения под.

Предотвратяване на течение
В началото на затоплянето или когато термостатът е изключен, въздухът се подава хоризонтално, а вентилаторът е на ниски обороти, за да не се създава течение. След затопляне, въздушният поток и оборотите на вентилатора се настройват по желание.

Режим на висока мощност (Powerful mode)
Може да служи за ускорено охлаждане или отопление; след изключване на режима на висока мощност, тялото отново заработва на предварително зададения режим.

Автоматично превключване между охлаждане и отопление
Избира автоматично режим на охлаждане или отопление за достигане на зададената температура.

Практически безшумно
Климатикът работи толкова тихо, че почти забравяте за него.

Безшумна работа на вътрешното тяло
Бутон “Безшумно” на дистанционното управление намалява шума от работещото външно / вътрешно тяло до 3dB(A).

Тихи като лек шепот
Вътрешните тела на Daikin са безшумни. Също така външните тела са гарантирани да не нарушават тишината на квартала (с нива на звука до 19 dBA).

Тих режим на работа през нощта (само за режим охлаждане)
Автоматично се намалява шума при работа на външното тяло през нощта с 3dB(A) чрез снемане на мостов проводник на външното тяло. (Само в режим на охлаждане за външни тела тип „мулти“). При монтажа на телата, следва да се направят специални настройни на външното тяли или на жичния контролер, в зависимост от модела).

Безшумна работа на външното тяло
Бутон “Безшумно” на пулта за дистанционно управление намалява шума при работа на външното тяло с 3dB(A) за осигуряване на тиха среда за околните.

Лъчисто отопление
Предният панел на вътрешното тяло излъчва допълнителна топлина, като наподобява ефекта на радиаторното отопление.

Комфортен сън
Функция за повишен комфорт, която следва специфичен ритъм на колебания на температурата през нощта.

Бързо загряване
Загрява бързо дома при включване на вашия климатик. Зададената температура се достига 14% по-бързо, отколкото с обикновен климатик (само двойка)

Допълнително отопление
Осигурява 30-минутно уютно отопление чрез симулиране на ефекта от лъчисто отопление.

Загряване на пода
Оптимизира конвекцията чрез разпределение на топлия въздух от долната част на уреда

Топла вода
Водосъдържателят на Daikin Ви осигурява оптимална хигиена на водата и елиминира риска от бактерии и легионела. Бъдете сигурни, че вашата топла вода е прясна и безопасна за употреба.

––   ВЪЗДУШЕН ПОТОК  ––

Предотвратяване на замърсяването по тавана
Специална функция предотвратява издухването на въздуха твърде дълго в хоризонтална посока, за да предотврати образуването на петна от тавана.

3-D Air flow
Тази функция комбинира хоризонтално и вертикално автоматично движение на ламелите, за да достига поток от хладен/топъл въздух до всички ъгли, дори и в големи помещения.

Автоматично вертикално въртене на ламелите
Възможност за избор на автоматично вертикално въртене на ламелите при подаване навъздуха, за получаване на равномерен въздушен поток и разпределение на температурата в цялото помещение.

Автоматично хоризонтално въртене на ламелите
Възможност за избор на автоматично хоризонтално движение на ламелите при подаване на въздуха, за получаване на равномерен въздушен поток и разпределение на температурата в цялото помещение.

Автоматична скорост на вентилатора
Избира автоматично необходимите обороти на вентилатора за достигане или поддържане на зададената температура.

Степени на оборотите на вентилатора
Позволява да се изберат различни скорости на вентилатора.

Индивидуален контрол върху клапите
Позволява на потребителя да определи кои клапи да са отворени и кои да са затворени директно от жичното дистанционно управление. Така можете да конфигурирате вашия климатик, спрямо спецификите на помещението и разположението на хората в него. Предлагат се и допълнителни комплекти за затваряне.

Работа с камина
Когато климатикът е монтиран в близост до друг отоплителен уред (камина, конвектор или печка) и зададената температура е достигната, вентилатора на климатика ще продължи да работи, за да осигури по-добро разпределение на температурата в цялото помещение.

Коанда ефект – охлаждане
Ефектът на Коанда се изразява в оптимизация на разпределението на въздушния поток в режим на охлаждане. Използвайки специално проектирани клапи на вътрешното тяло, климатикът разпределя по-ефективно въздушения поток и позволява по-добро разпределение на температурата в цялото помещение.

Коанда ефект – Отопление
Ефектът на Коанда се изразява в оптимизация на разпределението на въздушния поток в режим на отопление. Използвайки специално проектирани клапи на вътрешното тяло, климатикът разпределя по-ефективно въздушения поток и позволява по-добро разпределение на температурата в цялото помещение.

Интелигентен топлинен сензор
Интелигентният топлинен сензор измерва текущата стайна температура в различни части на стаята. Чрез получената от сензора информация, климатикът разпределя въздушения поток, като насочва топъл или студен въздух към области, които се нуждаят от него.

––   КОНТРОЛ НА ВЛАЖНОСТТА  ––

Ururu – овлажняване
Абсорбира се влага от външния въздух и се вкарва в помещението от климатика.

 

Sarara – изсушаване
Намалява влажността в помещението, без да влияе на стайната температура, чрез смесване на хладен, сух въздух с топъл въздух.

Режим „изсушаване“
Позволява влажността в помещението да бъде намалена, без промени в стайната температура.

––   ФИЛТРИРАНЕ НА ВЪЗДУХА  ––

Flash Streamer
Използвайки електрони, за да предизвика химически реакции с частиците във въздуха, Flash Streamer унищожава алергени като полени и гъбични алергени и премахва натрапчивите миризми, за да осигури по-здравословен и по-чист въздух.

Обезмирисяващ филтър с титаниев апатит
Филтрира въздушните частици, като прах, вируси, бактерии и алергени, като в същото време разгражда неприятните миризми от тютюн, домашни любимци и други.

Сребърен филтър
Сребърният филтър, премахва 99% от всички алергени и надеждно пречистващ въздуха в помещението.

Въздушен филтър
Отстранява праха във въздуха за осигуряване на постоянен приток на чист въздух.

––   ОТДАЛЕЧЕН КОНТРОЛ И ГРАФИЦИ  ––

Седмичен таймер
Може да бъде настроен за включване на охлаждане или отопление за деня или за седмицата.

 

24-часов таймер
Може да бъде настроен за започване на работа по всяко време в рамките на 24 часа.

 

Таймер
Позволява пускане и спиране на климатика в определено време.

 

Инфрачервено дистанционно
Безжично инфрачервено дистанционно управление с LCD дисплей, за стартиране, спиране и настройка на климатика.

Жично дистанционно управление
Жично дистанционно управление за стартиране, спиране и настройка на климатика.

 

Централизирано управление
Едновременно управление на няколко вътрешно тела от едно управление.

 

Управление на множество зони
Позволява до 6 индивидуални климатични зони с едно вътрешно тяло.

 

Онлайн контролер
Управлявайте вашия климатик през приложение за смартфон или таблет (за някои модели е необходим допълнителен WLAN адаптер)

Daikin Residential Controller
Управлявайте вашата термопомпа през приложение за смартфон или таблет (за някои модели е необходим допълнителен WLAN адаптер)

––   ДРУГИ ФУНКЦИИ  ––

Автоматичен рестарт
След спиране на захранването машината се рестартира автоматично с първоначалните си настройки.

Технологично охлаждане
Отстранете по надежден, ефективен и гъвкав начин топлината, генерирана постоянно от ИТ и сървърното оборудване, за да осигурите максимално време на работа, като същевременно предлагате най-добра възвръщаемост на инвестицията.

Симултантен режим
Две, три или четири вътрешни тела можгат да бъдат свързани към само едно външно тяло. Всички вътрешни тела се управляват от едно дистанционно управление и винаги работят при едни и същи параметри.

Самодиагностика
Улеснява поддръжката чрез индикация на системни повреди или грешки в работата на климатика.

 

VRV за домашно приложение
До 9 вътрешни тела могат да се свържат към едно външно тяло. Всяко от телата може да бъде с различна мощност (до 24 000BTU) и да работи независимо от останалите, като единственото условие е да работят в един и същ режим – отопление/охлаждане.

Работа в мултисплит
До 5 вътрешни тела могат да се свържат към едно външно тяло в мултисплит система. Всяко от телата може да бъде с различна мощност (до 24 000BTU) и да работи независимо от останалите, като единственото условие е да работят в един и същ режим – отопление/охлаждане.

Множество наематели
Функция подходяща за офис сгради и хотели, кяото позволява захранването на вътрешното тяло да бъде изключено при напускане на хотелската стая или офиса.

Кондензна помпа
Фабрично монтирана кондензна помпа във вътрешното тяло на климатика.

 

Скрол компресор
Скрол компресорите са проектирани за малки и средни мощности, те осигуряват постоянна надеждност и висока ефективност през целия им експлоатационен живот.

Swing компресор
Swing компресорите имат унифицирана лопатка и ролка с по-малко движещи се части, произвеждащи ниски вибрации и по-малко триене. Този тип компресори постигат по-висока надеждност и ефективност в сравнение с конвенционалните ротационни компресори.

Центробежни компресори
Центробежните компресори използват работно колело и волутна секция, за да преобразуват енергията на скоростта в енергия под налягане. Центробежните компресори са проектирани или с опционални задвижвания с променлива скорост (VFD) за превъзходни характеристики на частично натоварване за единични или двойни компресорни агрегати, или с магнитни лагери и напълно безмаслена работа.

Винтов компресор
Едновинтовите компресори се състоят от главен единичен винт и два ротора на затвора.Те са предназначени за голям капацитет и оптимални характеристики.

Бутален компресор
Буталният компресор се състои от цилиндър, бутала и клапани. Компресията се осъществява чрез бутални движения на буталото в цилиндъра.

Гарантирана работа до -20°C
Термопомпите Daikin са подходящи за всеки климат, издържайки дори и на най-тежки зимни условия с работен обхват до -20°C.

Гарантирана работа до -25°C
Термопомпите Daikin са подходящи за всеки климат, издържайки дори и на най-тежки зимни условия с работен обхват до -25°C.

Гарантирана работа до -28°C
Термопомпите Daikin са подходящи за всеки климат, издържайки дори и на най-тежки зимни условия с работен обхват до -28°C

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *