Климатици

Новият DAIKIN Sensira FTXC-C 2021

Sensira FTXC-C cover

Новият DAIKIN Sensira FTXC-C 2021

Sensira FTXC-C cover

Серията SENSIRA на DAIKIN е най-ниско ранкираната в гамата на японския производител.

Sensira FTXC-A

Първото поколение климатици от тази серия бяха с наименованието FTXC-A. Поради специфичния дизайн на вътрешното тяло, тази серия така и не успя да завладее широк кръг от потребители.

Това накара водещият световен производител да пусне ново поколение на серията Sensira през 2019 година, под абривиатурата FTXC-B. Тук дизайнът бе взел своя врък в ниския ценови клас. Изчистени линии, компактен дизайн, приятния чисто бял цвят и красиво интергирания във вътрешното тяло светлинен индикатор, който свети в червено, синьо или жълто, в зависимост от режима на работа (отопление/охлаждане/вентилация) лесно печелиха нови клиенти. Дори безжичния контролер бе с радикално нов и много по-приятен дизайн. Серията SENSIRA, както и всички останали модели на марката идва и с гаранцията на DAIKIN за безупречна работа на климатика през всички сезони от годината. Всичко това направи SENSIRA FTXC-B в един от най-предпочитаните климатици на пазара през последните две години.

Sensira FTXC-B
old vs new

На фона на изложеното по-горе, за нас е малко странно, че в началото на 2021-а година, DAIKIN представиха своя нов модел от серията – SENSIRA FTXC-C. На пръв поглед – подобрения липсват. Като най-съществено подобрение бихме отличили намалената ширина на вътрешното тяло с 15mm (за модели FTXC20/25/35/50C) и с 20mm (за модели FTXC60/71C) спрямо предишното поколение. Енергийните класове си остават не променени – А++ на охлаждане и А+ на отопление (за модели FTXC20/25/35/50/60C). Нивата на шум от вътрешните тела също са непроменени – от 20dBА за модел FTXC20C и FTXC25C. Външните тела също остават със същите размери, мощности, нива на шум и работни температури, като тези в серията от 2019-а година.

Новото дистанционно управление не впечатлява спрямо своя предшественик.

old vs new 2
Sensira FTXC-C wifi

Wi-Fi контролът остава опционален и при най-новия климатик от серията SENSIRA FTXC-C, което е и нашето най-голямо разочарование.

Sensira FTXC C front

В заключение трябва да обобщим, че разликите между модела от 2019-а година FTXC-B и този от 2021-а FTXC-C са минимални. Те се крият най-вече в дизайна на вътрешното тяло и дистанционното управление на климатика.

С обновения FTXC-C, Daikin SENSIRA гарантирано ще продължава да бъде предпочитан избор в бюджетния клас климатични системи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *