Daikin Perfera климатик

Daikin Perfera - Идеалното решение за комфортния дом.

Daikin Perfera Най-съвременен комфорт, съчетан със свеж европейски дизайн

 • Елегантен, модерен дизайн, докоснат от бъдещето
 • Свеж и чист въздух, благодарение на технологията на Daikin Flash Streamer: дишайте дълбоко и се насладeте на перфектния климат!
 • 3-D въздушен поток съчетава вертикално и хоризонтално автоматично завъртане на жалузите, така че да разпредели потоците топъл или студен въздух дори и в ъглите на стаята
 •  Многозоновият интелигентен сензор за присъствие установява вашето присъствие и ви защитава от въздушни течения
 • Wi-Fi адаптерът ви позволява напълно да контролирате климатика, от всяка точка и по всяко време, с вашия смартфон или таблет

Проектиран за комфорт Perfera прави живота и работата приятни

Независимо какво е времето навън, вие търсите оптимален комфорт в стаята през целия ден. Подобно на прохладен летен бриз, Perfera инстинктивно знае как да запази стайната температура на идеално ниво у дома или на работа, за да можете както вие, така и хората около вас да се отпуснете, да се забавлявате и да сте работоспособни. Проектираният със стил преден панел, безшумната работа и съвършената циркулация на охладен или затоплен въздух превръщат всяка стая в мястото, където вие, както и всички останали, винаги искат да бъдат.

Daikin Perfera, стилната комбинация за отопление и охлаждане

Климатизацията на Daikin Perfera ви предлага най-добрите опции за отопление и охлаждане. Проектирано да се вписва безпроблемно във всеки интериор, новото тяло Daikin Perfera вече има “бързо загряване”: новаторска функция, която премахва студа от въздуха само за миг.

Daikin Perfera чудесен дизайн

Функции на новия климатик Perfera

 •  Стойности на сезонна ефективност до A+++ при охлаждане и отопление.
 •  Функцията “ускорено отопление” загрява бързо вашия дом с включването на климатика. Зададената
  температура се достига 14% по-бързо, отколкото с обикновен климатик (само за сдвоени сплит системи).
 •  Като използва електрони, за да предизвика химически реакции с частиците във въздуха, Flash Streamer
  унищожава алергени като полени и гъбични алергени и премахва натрапчивите миризми, за да осигури
  по-здравословен и по-чист въздух.
 •  Сребърен филтър за премахване на алергени и за пречистване на въздуха: улавя алергени, като напр.
  полени, за да осигури постоянно подаване на чист въздух.
 •  Обезмирисяващият филтър от титаниев апатит разгражда досадните миризми, например от тютюн и
  домашни любимци
 •  Гласови команди чрез Amazon Alexa или Google Assistant за управление на основни функции като
  зададена точка, работен режим, скорост на вентилатора и т.н.
 •  Тиха работа: до 19 dBA ниво на звуково налягане.
 •  Функцията за 3-измерен въздушен поток съчетава вертикално и хоризонтално въртене на жалузите за
  циркулация на поток от хладен или топъл въздух към ъглите на дори още по-големи пространства.
 • 2-зонов сензор за регистриране на движение: въздушният поток се насочва към зона, различна от тази,
  в която в момента се намира лицето. Ако не се регистрира наличие на хора, тялото автоматично ще
  превключи към настройката с по-висока енергийна ефективност.
Daikin Perfera интериор

Daikin Perfera Интелигентно Мощен – Тих

Триизмерен въздушен поток
Чрез настройване от дистанционното управление, тази функция съчетава вертикално и хоризонтално въртене на жалузите за циркулация на поток от хладен/топъл въздух към ъглите на дори още по големи пространства.

Безшумна работа
Daikin Perfera използва нова разработка на специално проектиран вентилатор, който оптимизира въздушния поток за по-висока енергийна ефективност при ниски нива на шум. За още по-висока енергийна ефективност, Daikin е проектирал нов вентилатор, който пасва идеално на компактните размери на Perfera. В комбинация вентилаторът и топлообменникът постигат върхова енергийна ефективност и работят при ниво на шум, който епрактически неосезаем. Шшшт!

Качество на въздуха
Flash streamer/обезмирисяващ филтър с титаниев апатит
Flash streamer: Като използва електрони, за да предизвика химически реакции с частиците във въздуха, технологията Flash Streamer унищожава алергени като полени и гъбични алергени и премахва натрапчивите миризми, за да осигури по-здравословен и по-чист въздух. А обезмирисяващият филтър с титаниев апатит работи усилено, за да се бори с миризми като тютюнев дим и миризми от домашни любимци.

Сребърен филтър за премахване на алергени
Сребърният филтър за премахване на алергени и пречистване на въздуха е решението, което ви е необходимо, защото той улавя алергени, като напр. полени, за да се осигури постоянно подаване на чист въздух.

Daikin Perfera e с уникална функция за отопление

Бързо загряване на помещенията
Функцията за бързо загряване затопля бързо вашия дом при пускане на климатика. Зададената температура се достига 14% по-бързо*, отколкото с обикновен климатик (само за сдвоени сплит системи).

Истинско блаженство

И докато отвън новото тяло Daikin Perfera привлича погледа с невероятен дизайн и стил, съвършената климатизация се създава във вътрешната му част. А щом Daikin Perfera достигне точната температура на въздуха, която сте задали, широката клапа гарантира по-мощен и по-постоянен поток на въздуха, който се разпределя равномерно благодарение на интелигентния 3-измерен въздушен поток.

Daikin Perfera бе преработен, за да е с по-компактни размери с цел намаляване на широчината на уреда с повече от 30 mm. Резултат е стенно тяло, което е толкова дискретно, че изглежда почти като произведение на изкуството – може да се каже дори като истински шедьовър!

Технологията се комбинира с дизайна за идеалното решение за климатизация

Широка клапа
Позволява ви да насочвате топлия или студения въздух в точното положение, което желаете.

Daikin Perfera за оптимален комфорт благодарение на висока енергийна ефективност

Енергиен клас

Откъдето и да се погледне, Daikin Perfera е победител в енергоспестяването. Подобрената конструкция на Perfera подобрява енергийната ефективност още повече в сравнение с предишните модели.
Той достига сезонен коефициент на енергийна ефективност (SEER) до 8,65 и сезонен коефициент на преобразуване на енергията (SCOP) до 5,10.
Това дава на Daikin Perfera най-добрата в своя клас производителност, със стойности на сезонна ефективност до A+++ при охлаждане и отопление и води до ниски експлоатационни разходи.

Daikin Perfera енергийна ефективност

Спете комфортно с новия Daikin Perfera

Нощен режим на работа
За да Ви осигури по-спокоен сън, нощният режим на Daikin предотвратява прекаленото затопляне или охлаждане през нощта.
Ако режимът е включен, климатикът автоматично задава температурата с 2°C по-ниска при отопление и с 0,5°C по-висока при охлаждане. Това запазва приятна и равномерна околна температура и не позволява резки промени, които могат да нарушат вашия сън.

Безшумна работа на външното тяло

За да се гарантира тиха среда за квартала, потребителят може да намали шума от работата на външното тяло с 3 db(A) чрез дистанционно управление.

Икономичен режим

Икономичният режим намалява разхода на енергия и предотвратява претоварването на електрическата мрежа, когато се използват и други домакински електроуреди. При превключване на икономичен режим, максималната работна мощност и потреблението на електроенергия се намаляват с около 30% по време на стартирането.

2-зонов сензор за регистриране на движение

Въздушният поток се насочва към зона, различна от тази, в която се намира лицето в момента. Засичането на движение се извършва в 2 посоки: отляво и отдясно. Ако не се регистрира наличие на хора, тялото автоматично ще превключи към настройката с по-висока енергийна ефективност.

Приложение

Разширен работен диапазон

Новият Perfera е подходящ за всички климатични условия и дори издържа на тежки метеорологични условия с работен диапазон до -20°C до 50°C.

Сдвоена или мулти връзка

Daikin Perfera може да се използва в единично помещение, с едно вътрешно тяло, свързано към едно външно тяло, или в многостайна конфигурация, с максимум пет вътрешни тела, свързани към едно външно тяло. Външното тяло може да бъде инсталирано върху покрив, тераса или прикрепено към външна стена.

Богата продуктова гама

 • Капацитетът на новия Perfera има широк продуктов диапазон, включващ клас 15 за мулти приложения
 • Той предлага 8 капацитета: Клас 15, 20, 25, 35, 42, 50, 60 и 71

Управлявайте климатизацията където и да сте гъвкаво управление

Вътрешното тяло позволява лесно управление с инфрачервено дистанционно устройство, доставяно като стандартно оборудване. Дистанционното е снабдено и с таймер за една седмица, който ви позволява да програмирате седемдневен график с четири различни действия дневно.
Необходимо е само да го свържете с безжична мрежа и да изтеглите приложението Daikin Residential Controller, за да можете да управлявате Daikin Perfera и от вашия смартфон.

Пристъпите към създаване на идеалния за вас комфортен климат във вашия дом.

НОВО Управлявайте вашата система и се наслаждавайте на максимален комфорт само с помощта на вашия глас. Чрез Amazon Alexa или Google Assistant можете да управлявате основните функции като зададена точка за температура, работен режим, скорост на вентилатора и много други!

Предимствата за вас

 • Достъп до различни функции за управление на вътрешния климат в помещенията
 • Регулиране на температурата, работния режим, пречистването на въздуха и вентилаторите с помощта на интерактивен термостат
 • Създаване на различни работни графици и режими
 • Наблюдение на потреблението на енергия

Daikin Perfera подово тяло

Daikin Perfera

Създаден за комфорт Daikin Perfera прави вашия свят удобен.

Независимо дали става въпрос за прохладата на летния бриз или за уюта през зимата, вашето жилищно пространство се нуждае от чудесното усещане за благополучие през цялата година.

С ненатрапчив дизайн и стилно проектиран преден панел, безшумна работа и намален въздушен поток, Daikin Perfera превръща всяко помещение в уютен кът със забележителен комфорт.

Daikin Perfera отопление и охлаждане в едно

Тих и незабележим, в допълнение към комфорта и дизайна, Daikin Perfera ви предлага и най- добрите опции за отопление и охлаждане. Новият подов климатик Daikin Perfera има три допълнителни функции за отопление, които правят живота ви лесен и удобен: ускорено отопление, затопляне на пода, допълнително отопление.

Ускорено отопление
Функцията Ускорено отопление загрява бързо вашия дом с включването на климатика. Зададената температура се достига с 14% по-бързо от обикновен климатик. Ускорено отопление условия за изпитване: капацитетен клас 50, външна температура 2°C – вътрешна температура 10°C, настройка Д/У:23°С Възможно е само за сплит приложения.

Затопляне на пода
Функцията за затопляне на пода оптимизира конвекцията като разпределя горещ въздух от долната част на климатика.

Допълнително отопление
Функцията Допълнително отопление осигурява уютно отопляване, като излъчва допълнително лъчиста топлина за 30 минути. След това отново се активират предишните настройки.

Вътрешно тяло на инверторна мултисплит система DAIKIN NEW PERFERA CTXM15R

749.00лв.
Мощност: 5 000 BTU Размери на вътрешно тяло: 295 х 778 х 272mm Нива на шум при охлаждане: 19 /25 / 41 dB Нива на шум при отопление: 20 / 27 / 39 dB Wi-Fi управление: Да Гаранция: 36 месеца

Вътрешно тяло на инверторна мултисплит система DAIKIN NEW PERFERA FTXM20R

789.00лв.
Мощност: 7 000 BTU Размери на вътрешно тяло: 295 х 778 х 272mm Нива на шум при охлаждане: 19 / 25 / 41 dB Нива на шум при отопление: 20 / 26 / 39 dB Wi-Fi управление: Да Гаранция: 36 месеца

Вътрешно тяло на инверторна мултисплит система DAIKIN NEW PERFERA FTXM25R

819.00лв.
Мощност: 9 000 BTU Размери на вътрешно тяло: 295 х 778 х 272mm Нива на шум при охлаждане: 19 / 25 / 41 dB Нива на шум при отопление: 20 / 27 / 39 dB Wi-Fi управление: Да Гаранция: 36 месеца

Вътрешно тяло на инверторна мултисплит система DAIKIN NEW PERFERA FTXM35R

1,015.00лв.
Мощност: 12 000 BTU Размери на вътрешно тяло: 295 х 778 х 272mm Нива на шум при охлаждане: 19 / 29 / 45 dB Нива на шум при отопление: 20 / 28 / 39 dB Wi-Fi управление: Да Гаранция: 36 месеца

Вътрешно тяло на инверторна мултисплит система DAIKIN NEW PERFERA FTXM42R

1,215.00лв.
Мощност: 15 000 BTU Размери на вътрешно тяло: 295 х 778 х 272mm Нива на шум при охлаждане: 21 / 30 / 45 dB Нива на шум при отопление: 21 / 29 / 45 dB Wi-Fi управление: Да Гаранция: 36 месеца

Инверторен климатик DAIKIN Perfera FTXM60R/RXM60R

4,399.00лв.
Мощност: 21 000 BTU Енергиен клас в режим отопление: А++ / SCOP 4.30 Енергиен клас в режим охлаждане: А+ / SEER 6.90 Wi-Fi управление: Да Препоръчан за помещения с площ:  35-45m2 Гаранция: 36 месеца

Инверторен климатик DAIKIN Perfera FTXM71R/RXM71R

5,399.00лв.
Мощност: 24 000 BTU Енергиен клас в режим отопление: А++ / SCOP 4.10 Енергиен клас в режим охлаждане: А+ / SEER 6.20 Wi-Fi управление: Да Препоръчан за помещения с площ:  45-60m2 Гаранция: 36 месеца

Хиперинверторен климатик DAIKIN Perfera W FTXM25A/RXM25A

2,399.00лв.
Мощност: 9 000 BTU Енергиен клас в режим отопление: А+++ / SCOP 5.20 Енергиен клас в режим охлаждане: А+++ / SEER 9.47 Wi-Fi управление: Да Препоръчан за помещения с площ до: 20m2 Гаранция: 36 месеца

Хиперинверторен климатик DAIKIN Perfera W FTXM35A/RXM35A

2,649.00лв.
Мощност: 12 000 BTU Енергиен клас в режим отопление: А+++ / SCOP 5.20 Енергиен клас в режим охлаждане: А+++ / SEER 9.47 Wi-Fi управление: Да Препоръчан за помещения с площ:  18-28m2 Гаранция: 36 месеца

Хиперинверторен климатик DAIKIN Perfera W FTXM42A/RXM42A

3,299.00лв.
Мощност: 15 000 BTU Енергиен клас в режим отопление: А++ / SCOP 5.00 Енергиен клас в режим охлаждане: А++ / SEER 9.25 Wi-Fi управление: Да Препоръчан за помещения с площ:  25-35m2 Гаранция: 36 месеца

Хиперинверторен климатик DAIKIN Perfera W FTXM50A/RXM50A

3,999.00лв.
Мощност: 18 000 BTU Енергиен клас в режим отопление: А++ / SCOP 5.00 Енергиен клас в режим охлаждане: А++ / SEER 8.11 Wi-Fi управление: Да Препоръчан за помещения с площ:  28-40m2 Гаранция: 36 месеца